Boybandzanger wordt buitenechtelijke zoon van Kürt Rogiers in ‘Familie’

Boybandzanger wordt buitenechtelijke zoon van Kürt Rogiers in ‘Familie’

Op de begrafenis van zijn ex Kathleen staat Lars (Kürt Rogiers) voor het eerst oog in oog met zijn zoon Raven. Foto: VTM

‘Familie’ heeft er een nieuw personage bij: Raven, de 17-jarige zoon van Kürt Rogiers (49). Of toch van zijn personage Lars De Wulf. Raven wordt vertolkt door Aaron Blommaert (18), bekend van de Ketnet-reeks ‘4eVeR’ en als zanger in de band BOBBY.

Er werd de voorbije afleveringen al duchtig gesproken over Raven, de tienerzoon van Lars (Kürt Rogiers) in Familie. Net voor Lars’ ex Kathleen bezweek aan kanker, maakte ze namelijk bekend dat ze samen een kind hebben. Vrijdagavond komen vader en zoon voor het eerst oog in oog te staan op de begrafenis van Kathleen. Al staat Lars niet te springen om Raven te erkennen.

De entree van acteur Aaron Blommaert stond al gepland voor 8 mei. “Op dezelfde dag als mijn galabal van het zesde middelbaar”, vertelt Blommaert. Corona stak er toen een stokje voor, maar uitstel is geen afstel. “Gelukkig maar. Het zou een grotere ramp geweest zijn als de makers mijn rol hadden geschrapt. De afgelopen zes maanden heb ik in de luwte mijn job gedaan. Nu wordt het spannend om te zien hoe de kijkers reageren op de komst van Raven.”

Boybandzanger wordt buitenechtelijke zoon van Kürt Rogiers in ‘Familie’
De 18-jarige Aaron Blommaert moest enkele maanden wachten op zijn entree in ‘Familie’. “Maar het zou een grotere ramp geweest zijn als ze mijn rol hadden geschrapt.” Foto: VTM

Eerst ‘Thuis’-kijker

Blommaert brak door met de Ketnet-serie 4eVeR en zingt ook bij de band BOBBY. Zijn eerste dag op de set van Familie dateert van februari. “Toen kreeg ik meteen een emotionele scène. Maar ik werd goed opgevangen. Kürt is ook mijn peter op de set, bij wie ik met al mijn vragen terechtkan. Omdat we vader en zoon spelen, zitten we in elkaars bubbel.”

Een Familie-kijker was Blommaert vooraf niet. “Ik keek eigenlijk naar Thuis. Maar na mijn huiswerk heb ik veel afleveringen van Familie bekeken om de personages te leren kennen.” Voorbije zomer had hij tijd om zijn achterstand in te halen. Hoelang hij Raven zal spelen, weet Blommaert nog niet. “Maar zolang een personage leuk blijft om te spelen, doe ik het graag.”

Fulltime acteren zit er voorlopig nog niet in. “Ik ga eerst verder studeren. Vraag me niet wat, dat is een beslissing die ik nog moet nemen. Al begint de tijd stilaan te dringen. Ik twijfel nog elke dag, maar komende weken zal ik de knoop moeten doorhakken.”

Boybandzanger wordt buitenechtelijke zoon van Kürt Rogiers in ‘Familie’
Hoelang Blommaert de rol van Raven zal vertolken, weet hij niet. “Ik ga eerst verder studeren. Maar zolang een personage leuk blijft om te spelen, doe ik het graag.” Foto: VTM

Familie

VTM, 20 uur

Corrigeer

MEER NIEUWS