Ecologische samentuinders gevraagd

Ecologische samentuinders gevraagd
Wommelgem -

De gemeente Wommelgem is op zoek naar mensen met groene vingers die enkele percelen van het samentuinproject Schootsveld willen bewerken als moestuin. Eigenlijk een buitenkans, want er zijn daar zelden percelen vrij.

Het Schootsveld ligt verscholen tussen de akkers aan Fort 2 en de Van Tichelenlei. In maart 2014 werd gestart met de metamorfose van de maïsakker tot een prachtige ecologische volkstuin. De gezinnen kregen praktische begeleiding van Velt vzw om het ecologisch moestuinieren onder de knie te krijgen.

“Het samentuinproject toont aan wat je samen kan realiseren dankzij een leuke samenwerking en door gebruik te maken van voldoende en goede compost”, aldus voorzitter Koenraad Vandenbulcke. “Alle moestuiniers werken ecologisch. Per cluster van tien tuiniers deel je een tuinhuis, een pomp en een compostbak. Naast de moestuin ligt een weide met ezels. Er werden ook een hoogstamboomgaard en een fruithaag aangeplant met 52 oude appel- en perenrassen.”

Na zes oogstjaren zijn enkele tuiniers gestopt en zijn er dus enkele percelen vrijgekomen. “Voel jij het als inwoner van Wommelgem kriebelen om op een duurzame, ecologische manier een moestuin op te starten? Stel je dan kandidaat. En misschien werk je volgend seizoen wel op het Schootsveld tussen een gemotiveerde groep tuinburen”, aldus nog Koenraad Vandenbulcke.

jan auman

Info Samentuin Schootsveld koenraad.vandenbulcke@gmail.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio