‘Funken’ is zesde smaakvariant in Indulgence-reeks van Gouden Carolus

‘Funken’ is zesde smaakvariant in Indulgence-reeks van Gouden Carolus

Foto: RR

Mechelen -

De Mechelse brouwerij Het Anker stelt de zesde smaakvariant in de Indulgence-reeks voor. De nieuwe ‘Gouden Carolus Indulgence – Funken’ heeft volgens de brouwerij een kruidige hopsmaak met rokerige toets die werd geïnspireerd op het Duitse Rauchbier. De nieuwe variant is vanaf nu te koop.

De Gouden Carolus Indulgence is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. Funken – het Duitse woord voor vonk – is de zesde smaakexpressie die wordt uitgegeven onder dit label. “Dit bier verenigt Duitse traditie en de Belgische biercultuur”, zegt Hans Rubens van Het Anker. “Het bier werd geïnspireerd op het Duitse Rauchbier, een bier waarbij een deel van de mout vervangen wordt door gerookte mout. Dat werd gecombineerd met de meer uitgebalanceerde smaken uit de Belgische bierwereld.”

“Funken werd daardoor een amberkleurig bier met een kruidige en pittige hopsmaak, aangevuld met een zachte fruitigheid en subtiel rokerige toets die nog lang blijft nazinderen”, zegt Rubens. “Dit bier is het ‘vonkje’ dat de lont doet ontbranden richting 2021. Dan wordt ook een gerookte smaakexpressie van de Gouden Carolus Single Malt whisky uitgebracht. Dat is zeker iets om naar uit te kijken.”

‘Gouden Carolus Indulgence - Funken’ is vanaf nu te koop in verschillende drankenhandels in België, in de supermarkten van Colruyt en in de winkels van brouwerij Het Anker in Mechelen en stokerij De Molenberg in Willebroek.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio