Liam Everts leek op weg naar Europese titel, maar toen sloeg het noodlot (opnieuw) toe: “Ik zit heel diep nu”

Liam Everts leek op weg naar Europese titel, maar toen sloeg het noodlot (opnieuw) toe: “Ik zit heel diep nu”

Geen Europese titel in de 125cc voor Liam Everts. De zoon van motorcrosslegende Stefan Everts ging in Italië zwaar onderuit en brak daarbij zijn pols.

De 16-jarige Limburger hoopte in Faenza zijn titelambities kracht bij te zetten. Hij was dan ook als EK-leider begonnen aan de GP. In de eerste manche ging hij al eens tegen de vlakte, waarna hij na een alweer knappe inhaalrace als vijfde eindigde. In de tweede reeks liep het echter grondig fout.

Everts reed op een zevende plaats toen hij in een afzink terechtkwam. Hij blesseerde daarbij zijn pols en werd afgevoerd. Na onderzoek bleek hij zijn pols gebroken te hebben. Einde seizoen en weg titel.

“Dat was het dan voor dit jaar”, aldus Liam. “Voor de derde keer stond het geluk niet aan mijn zijde. De nieuwe uitrustig bracht me geen voordeel. Ik moest van mijn motor springen en bij het landen brak ik mijn rechterpols. Bedankt voor de steun, we houden van jullie.”

Opdoffer

“Ik had het gevoel dat de motor rare dingen deed. Dus ik probeerde een beetje te vertragen om de fiets naar de finish te brengen. Helaas is dit niet gelukt. Op het eerste gezicht van een sprong verblindde de fiets me door te haperen. Dit gaf me geen keus dan van de motor te springen. De resultaten zijn wat ze zijn. Ik wil alle mensen bedanken die mij berichten op sociale media sturen, het is onmogelijk om op allemaal persoonlijk te reageren. Het geeft me kippenvel om te zien hoe jullie allemaal met me meevoelen. Ook een grote dank aan al onze sponsors. 2020 is een raar jaar geweest en dit is niet het einde dat ik had gehoopt. Toch weet ik dat jullie er allemaal voor me zullen zijn in 2021, wanneer ik terug zal zijn. “

De jonge Everts deed in 2016 ook al eens mee voor een Europese titel, maar brak toen zijn sleutelbeen. Twee jaar later moest hij een wereldtitel laten schieten door technische problemen. “De even jaren liggen me duidelijk niet. Dit is een gigantische opdoffer”, zegt hij bij Het Belang van Limburg. “Ik zit nu heel diep, het zicht echt niet mee.”

De familie Everts reist nu terug naar België, waar de blessure van Liam geëvalueerd zal worden. “Het wordt waarschijnlijk geen operatie”, aldus vader Stefan. “Het valt al bij al nog mee. Zijn pols is ontwricht, maar hij liep een breuk op aan de radius. Maandag weten we meer. Het is wel een zware teleurstelling voor Liam. Het is al de derde keer op rij dat hij een titel mist door pech.”

Corrigeer