Ploegmanager UAE haalt zwaar uit naar dikbetaalde Fabio Aru na pijnlijke aftocht in de Tour: “Hij heeft problemen”

Ploegmanager UAE haalt zwaar uit naar dikbetaalde Fabio Aru na pijnlijke aftocht in de Tour: “Hij heeft problemen”

Foto: Photo News

Exit Fabio Aru in de Tour de France. De Italiaan van UAE Team Emirates stapte in de bezemwegen tijdens de negende etappe richting Laruns. Tot ongenoegen van teambaas Giuseppe Saronni.

In de tweede en meteen ook laatste Pyreneeënrit werd er van bij de start een stevig tempo - 48,2 km/u in het eerste wedstrijduur - opgelegd en daardoor moest de dertigjarige Italiaan vrijwel meteen lossen. Na een lange en eenzame tocht gaf hij er uiteindelijk de brui aan.

Aru won minstens één etappe in elk van de drie grote ronden. In 2015 won hij de Vuelta. In de Tour van 2017 droeg hij zelfs een tijdlang het geel, alvorens in Parijs op de vijfde plaats te eindigen. Maar zijn laatste zege dateert alweer van drie jaar geleden, terwijl hij ruim 2 miljoen pakt bij zijn team.

“Aru heeft ons teleurgesteld”, aldus Saronni. “Hij heeft problemen, ook psychologisch. Hij reageert gewoon niet als hij in moeilijkheden komt. Hij vecht niet terug, integendeel. Hij heeft daar het karakter niet voor. We moeten eens goed evalueren over wie beslist heeft om hem mee naar de Tour te pakken. En dat heeft zijn weerslag gehad op Tadej Pogacar want Aru wilde koste wat het kost mee naar de Ronde van Frankrijk.”

Corrigeer