Loïc Vliegen zegeviert in Tour du Doubs

Loïc Vliegen zegeviert in Tour du Doubs

Foto: Photo News

Loïc Vliegen (Circus-Wanty Gobert) heeft zondag in het Franse Pontarlier voor een Belgische overwinning gezorgd in de Tour du Doubs, een eendagskoers van het niveau 1.1. Hij haalde het solo na een late aanval.

De Tour du Doubs, die traditioneel in het najaar wordt afgewerkt en zo dit jaar samen kwam te vallen met de uitgestelde Ronde van Frankrijk, kreeg onder meer vier Belgische professionele continentale ploegen aan de start. Die moesten een heuvelachtige wedstrijd van 198 kilometer afwerken. Daarin werd naar een opvolger gezocht voor de Zwitser Stefan Küng, die zelf aan het werk is in de Tour.

Zes renners reden een groot deel van de wedstrijd aan de leiding, met daarbij de Eritreeër Biniam Girmay Hailu. Nadat Circus-Wanty Gobert die vroege vlucht neutraliseerde, had Girmay Hailu in de finale toch nog voldoende krachten over om nogmaals in de aanval te gaan, samen met Romain Hardy. De twee gingen de slotkilometers samen in met een beperkte voorsprong op de achtervolgers, maar die volstond niet: Vliegen kwam solo als eerste over de streep gebold en vierde zo zijn eerste zege van 2020.

De tweede plek ging nog naar Girmay Hailu (Nippo Delko), plaats drie naar de Fransman Aurélien Paret-Peintre (AG2R La Mondiale). Ook Jordi Warlop (achtste) en Baptiste Planckaert (negende) haalden de top tien.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.