Jeffrey Herlings wint GP van Italië, Clément Desalle twaalfde

Jeffrey Herlings wint GP van Italië, Clément Desalle twaalfde

Foto: BELGA

Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag de Grote Prijs MXGP van Italië op zijn naam geschreven, dat is de zesde WK-manche van het seizoen. In Faenza won de Nederlander beide reeksen. De wereldkampioen van 2018 haalde het voor de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha). De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) vervolledigde het podium. Seewer en Cairoli waren zondag telkens de nummers twee en drie in de twee reeksen.

Herlings verstevigt met zijn overwinning zijn leidersplaats in de WK-stand. Hij telt nu 263 punten, dat zijn er 60 meer dan eerste achtervolger en zevenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli. De regerende wereldkampioen, de Sloveen Tim Gajser (Honda), moest in Italië tevreden zijn met een achtste en een vijfde plaats. Daarmee eindigde hij op de zesde stek. Hij zakt met 196 punten naar de derde plaats in het klassement.

De Belgen kwamen niet in het stuk voor. Clément Desalle (Kawasaki) werd 12e na een 11e en een 16e plaats. Jeremy Van Horebeek (Honda) viel uit in de eerste reeks en werd nadien 12e. Daarmee eindigde hij op de 15e plaats in de GP-uitslag. In de WK-stand zijn Desalle en Van Horebeek respectievelijk 9e (146 ptn) en 11e (104).

De komende weken, tot en met begin oktober, worden er nog vijf Grote Prijzen in Italië gereden. Eerst zijn er nog twee races in Faenza en daarna drie in Mantova. De volgende manche is komende woensdag in Faenza voorzien.

Corrigeer