Elise Vanderelst komt minder dan een seconde tekort voor Belgisch record op 1.500 meter

Elise Vanderelst komt minder dan een seconde tekort voor Belgisch record op 1.500 meter

Foto: BELGA

Elise Vanderelst is zondag tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden als tweede geëindigd op de 1.500 meter in 4:05.76. Ze kwam daarmee één honderdste tekort voor haar persoonlijk record en 71 honderdsten voor het Belgisch record van Veerle Dejaeghere uit 2002.

De 22-jarige halvefondspecialiste uit Bergen liep een mooie, progressieve wedstrijd in Heusden. Ze schoof stelselmatig op, nam initiatief en moest uiteindelijk alleen de Spaanse Esther Guerrero, die 4:05.45 klokte, voor zich dulden. Vanderelst schuift dankzij haar mooie chrono op naar de negende plaats op de Europese ranglijst van 2020.

“Ik zit met gemengde gevoelens”, vertelde Vanderelst na afloop. “Het is een bevestiging van mijn goede vorm, maar ik wilde absoluut dat BR lopen. Ik weet zeker dat ik het in me heb. Het enige wat ik vandaag miste, was frisheid.” Vrijdagavond liep ze tijdens de Memorial Van Damme een Belgisch belofterecord op de 1.000 meter. “Daarna heb ik tot 23u in de dopingcontrole gezeten, pas om 1u was ik thuis. ‘s Nachts moest ik de hele tijd plassen omdat ik zoveel had gedronken om te kunnen plassen in de dopingcontrole. En toen ik eindelijk sliep, stonden om 6u ‘s morgens opnieuw de dopingcontroleurs aan mijn deur. Een kort nachtje dus.”

Vanderelst probeert het Belgisch record dit seizoen nog één keer aan te vallen. “Ik hoop om volgende zondag te mogen starten op de ISTAF-meeting in Berlijn. Maar ook als het niet lukt, is het al een mooi seizoen geweest met persoonlijke records op de 800 en 1.000 meter.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.