Klinkaardstraat krijgt nieuwe riolering en bufferbekken

Klinkaardstraat krijgt nieuwe riolering en bufferbekken

De Klinkaardstraat. Foto: Jan Brys

Kapellen / Putte-Kapellen -

In de Klinkaardstraat wordt de riolering volledig vernieuwd. Meteen krijgt de straat ook fietspaden en een bufferbekken achter de woningen in de buurt van Sporthal ’t Kooike.

Om heel dit project te kunnen uitvoeren, dienen er eerst onteigeningen te gebeuren. “Dat kan natuurlijk een tijdje duren. Daarom zal de eigenlijke uitvoering van de werken pas eind 2021, begin 2022 kunnen aanvatten”, legt schepen van Ruimtelijke Ordening Koen Helsen (Open Vld) uit.

“In de bebouwde kom wordt een wegprofiel van 20,35 meter aangelegd. Langs beide zijden komt er een voetpad, een fietspad, een schrikstrook en een parkeerstrook. Buiten de bebouwde kom is er geen voetpad of parkeerstrook voorzien, er komt wel een open gracht en de nodige veiligheidsstroken. Het dwarsprofiel heeft hier een breedte van 22 meter”, vervolgt de schepen.

Om de nieuwe riolering enigszins te ontlasten, wordt achter de woningen op de grens van de bebouwde en de niet-bebouwde kom een bufferbekken aangelegd. “Hier kan het regenwater dan worden opgehouden en in de grond dringen. Voor dit bufferbekken dient er een weide te worden onteigend en worden er enkele boven- en ondergrondse innemingen uitgevoerd”, voegt Koen Helsen er nog aan toe.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio