Vrijwilligers gezocht voor heropstart huiswerkbegeleiding in noordrand

Vrijwilligers gezocht voor heropstart huiswerkbegeleiding in noordrand

Foto: BELGA

Brasschaat / Kapellen / Putte-Kapellen / Kalmthout / Essen / Stabroek -

De vzw 4ALLIONS zag in de loop van de maand maart de huiswerkbegeleiding die ze had opgezet door corona stopgezet. Een honderdtal leerlingen kwam wekelijks na de schooluren onder begeleiding van vrijwilligers huiswerk maken in de noordrand. Voorzitter van de vzw Francis Nagels wil de werking nu opnieuw opstarten.

“De nood is volgens ons nog groter geworden. Maar er stelt zich een bijkomend probleem: onze vrijwilligers zijn voornamelijk gepensioneerden en in deze coronatijden schrikt dit een beetje af. Maar alles gebeurt volledig coronaproof”, legt de voorzitter uit.

“We vragen van onze vrijwilligers alleen voldoende geduld. Kennis is niet vereist, ze moeten de jongeren die vaak Nederlandsonkundig zijn een figuurlijk schouderklopje geven. Dat doet soms al wonderen. De huiswerkbegeleiding gebeurt in een aantal scholen in Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Stabroek, telkens aansluitend op de schooluren”, gaat Francis Nagels verder.

“We doen ook een beroep op mensen die een zaak hebben. Als zij de mogelijkheid kunnen bieden om tijdens de vakantieperiode een studentenjob aan te bieden, dan leveren zij een grote bijdrage tot zelfrespect en sociale integratie.”

info@4allions.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio