Michy Batshuayi op weg naar Crystal Palace

Michy Batshuayi op weg naar Crystal Palace

Foto: BELGA

Michy Batshuayi zou dicht bij een nieuwe huurovereenkomst staan met Crystal Palace. De 26-jarige aanvaller van de Rode Duivels verlengde zijn contract bij Chelsea met een bijkomend jaar. Chelsea hoopt nu dat Batsman zich in Zuid-Londen in de kijker speelt waardoor het hem volgend seizoen zou kunnen verkopen.

Batshuayi speelde in het voorjaar van 2019 al eens op uitleenbasis bij Crystal Palace. Hij scoorde toen zes goals, meestal als invaller. Vorig seizoen deed de Belg het seizoen vol bij Chelsea. Maar onder coach Frank Lampard zakte hij in de pikorde en komt hij niet meer in de plannen voor. Zijn contract loopt op het einde van dit seizoen af waardoor Chelsea Batshuayi gratis dreigde te moeten laten gaan. Om een deel van de transfersom van 40 miljoen euro te recupereren beslisten de Blues zijn contract met een bijkomend jaar te verlengen en hem dit seizoen elders in het uitstalraam te plaatsen. Zo kan “Batsman” volgende zomer nog een centje opbrengen.

Club Brugge polste naar zijn voorwaarden maar Batshuayi verdient simpelweg te veel in Londen. Ook Newcastle hengelde vergeefs naar zijn diensten. Batshuayi zou nu dicht bij een uitleenbeurt aan Crystal Palace staan. De Zuid-Londense club kent Batshuayi en hij vindt er ook Christian Benteke terug, zijn collega-spits van de nationale ploeg.

Ook Benteke zag zijn contract bij Palace verlengd met een jaar. Op het einde van vorig seizoen kwam hij weer aan de oppervlakte maar een rode kaart kostte hem enkele schorsingsdagen. Op dit moment sukkelt Benteke met een lichte blessure. Hij mist meer dan waarschijnlijk de competitieopener van deze zaterdag tegen Southampton. De huur van Batshuayi moet alvast op korte termijn het probleem van Roy Hodgson in de spits oplossen bij Crystal Palace.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen