Ravelse corona-campagne met cadeaucheques blijkt groot succes

Ravelse corona-campagne met cadeaucheques blijkt groot succes

Een van de vijf weekwinnaars is Leo Vloemans uit Weelde. Foto: Eddy Meulemans

Ravels -

55 handelaars en winkeliers in Ravels hebben ingetekend op de speciale corona-steunactie van het gemeentebestuur. Bij de campagne wint iedereen: zowel de middenstanders zelf als de inwoners van het dorp.

De gemeenteraad keurde in augustus een bijzonder gemeentelijk reglement goed om de lokale economie te helpen tijdens de coronacrisis. De gemeente trok daarvoor een crisisbudget van 25.000 euro uit. Een deel van dat geld wordt gebruikt om de verkoop van gemeentelijke cadeaucheques te stimuleren.

De ‘cadeaubonnenactie’ is in de eerste plaats bedoeld voor de Ravelse middenstand, maar ook de inwoners profiteren mee. “Al wie in augustus, september of oktober in het gemeentehuis een gemeentelijke cadeaucheque koopt van minstens 10 euro, kan deelnemen aan een wedstrijd om zo zelf nog een extra cheque ter waarde van 100 euro te winnen”, zegt Carine Couwenberg (CD&V), schepen van Lokale Economie en Middenstand in Ravels.

De cadeaucheques kunnen alleen gebruikt worden bij de deelnemende bakkers, slagers, fietsenmakers, kappers, frituren, kruideniers en andere winkeliers in Ravels. De actie blijkt een groot succes, want de bonnen gaan als zoete broodjes over de toonbank. Intussen zijn ook de eerste winnaars hun prijs al komen ophalen in het gemeentehuis: voor elk van hen een waardebon van 100 euro én een cadeaumand met streekproducten. Iedere week worden er vijf winnaars uitgeloot. De lokale corona-actie loopt nog tot eind oktober.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio