Sheffield United versterkt zich met Schotse international Burke

Sheffield United versterkt zich met Schotse international Burke

Foto: BELGAIMAGE

De Engelse eersteklasser Sheffield United heeft zich versterkt met de Schotse winger Oliver Burke. De 23-jarige international komt over van reeksgenoot West Bromwich Albion en ondertekende in Sheffield een contract voor drie seizoenen, zo maakte de club woensdag bekend. Callum Robinson maakt de omgekeerde beweging en trekt van Sheffield naar WBA.

Voor Sheffield United, de club van de Noorse international Sander Berge (ex-Genk) en de Nederlandse doelman Michael Verrips (ex-KV Mechelen), is Burke de vijfde versterking met het oog op komend seizoen, na Jayden Bogle en Max Lowe (Derby County), doelman Aaron Ramsale en de Welshe international Ethan Ampadu. Die laatste wordt voor een seizoen gehuurd van Chelsea.

Wolverhampton neemt Vitinha over van Porto

Wolverhampton, de ploeg van Leander Dendoncker, heeft zich versterkt met de Portugese middenvelder Vitinha. Hij wordt voor een seizoen geleend van Porto, met aankoopoptie.

Vitinha, 20, is een jeugdproduct van Porto. In januari debuteerde hij in de eerste ploeg.

“Hij is een opwindende jonge speler, met veel techniek en creativiteit”, aldus Wolvesvoorzitter Jeff Shi. “Hij biedt ons dit seizoen meer opties.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.