Enkel de aankondiging ontbreekt nog: Michy Batshuayi slaagt voor medische testen bij Crystal Palace

Enkel de aankondiging ontbreekt nog: Michy Batshuayi slaagt voor medische testen bij Crystal Palace

Foto: AFP

Michy Batshuayi speelt volgend seizoen bij Crystal Palace. De Rode Duivel slaagde donderdag voor zijn medische testen bij de Premier League-club en tekent normaal gezien vandaag nog zijn huurovereenkomst met optie tot aankoop.

De 26-jarige aanvaller, die deze week nog twee keer scoorde tegen IJsland, verlengde eerder nog zijn contract bij Chelsea met een bijkomend jaar. De Blues hopen nu dat Batsman zich in Zuid-Londen in de kijker speelt waardoor het hem volgend seizoen zou kunnen verkopen.

Batshuayi speelde in het voorjaar van 2019 al eens op uitleenbasis bij Crystal Palace. Hij scoorde toen zes goals, meestal als invaller. Vorig seizoen maakte de Belg het seizoen vol bij Chelsea. Maar onder coach Frank Lampard zakte hij in de pikorde en komt hij niet meer in de plannen voor. Zijn contract loopt op het einde van dit seizoen af waardoor Chelsea Batshuayi gratis dreigde te moeten laten gaan. Om een deel van de transfersom van 40 miljoen euro te recupereren beslisten de Blues zijn contract met een bijkomend jaar te verlengen en hem dit seizoen elders in het uitstalraam te plaatsen. Zo kan “Batsman” volgende zomer nog een centje opbrengen.

Bij de Eagles wordt Batshuayi overigens ploegmaat van Christian Benteke, Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) en Luka Milivojevic (ex-Anderlecht). De club van trainer Roy Hodgson eindigde vorig seizoen als 14de in de Premier League.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.