Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’

Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’

Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn duiken dit jaar in elkaars repertoire. Foto: VTM

Het succes van seizoen zes – met ‘Kom wat dichterbij’ van Regi op kop – is nog niet gaan liggen, of daar staat de zevende reeks van ‘Liefde voor muziek’ al voor de deur. Vanaf vanavond wagen Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded zich aan elkaars repertoire.

Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’
Foto: DBA

WILLY SOMMERS (68)

De ouderdomsdeken van het zevende seizoen. Viert dit jaar de vijftigste verjaardag van zijn eerste grote hit Zeven anjers zeven rozen, en heeft met Als een leeuw in een kooi en Laat de zon in je hart nog meer cultureel erfgoed in zijn repertoire. Dat telt intussen liefst 26 albums. Won in 2020 zijn eerste MIA en speelde in 2018 op Pukkelpop.

“Ik werd al vaak getipt om deel te nemen, en nu is het zover. Ik zie Liefde voor muziek als een lichtpunt in deze barre tijden. Weer eens volop met muziek bezig zijn en artiesten ontmoeten waar ik nog nooit contact mee had: spannend.”

Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’
Foto: RR

GEIKE ARNAERT (40)

Brak door als zangeres van Hooverphonic, waar ze meer dan tien jaar scoorde met onder andere Mad about you en Eden. Loste in 2011 haar eerste soloplaat en kende vorig jaar een doorstart met een tweede album, dat ze samen met Joost Zweegers van Novastar schreef. Een jaar eerder bracht ze met de Nederlanders van BLØF de monsterhit Zoutelande uit. Dat leverde haar de MIA voor Hit van het jaar op. Zei al enkele keren ‘neen’ tegen Liefde voor muziek, nu hapt ze wel toe.

“Deze keer past het perfect in de planning. De naam van het programma zegt voor mij genoeg: het draait rond muziek, datgene waar ik dag en nacht mee bezig ben. De repertoires lopen erg uiteen, verspreid over verschillende decennia. Maar zo kan ik zowel nummers brengen die ik als kind op de radio hoorde als liedjes waar ik vandaag ontzettend van geniet.”

Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’
Foto: CPU

TOURIST LeMC (36)

Duikt nog wat dieper de VTM-vijver in, nadat hij al was gevraagd als nieuwe coach in The voice. Werd bekend dankzij zijn mix van hiphop en kleinkunst in het Antwerpse dialect en oogstte niets dan lof met zijn singles en drie albums. Heeft vier MIA’s op zijn schouw en vulde al Sportpaleizen en Werchter-tenten. Had even een Ultratop-record met Horizon, dat 21 weken op één stond.

“Op korte termijn aan de slag gaan met liedjes waar je collega-artiesten erg aan gehecht zijn, dat is een serieuze uitdaging. Je wilt de songs eren, maar tegelijk je eigen identiteit erin kwijt. Ik kijk vooral uit naar het contact met de andere deelnemers en de muzikanten. En naar de reacties van het publiek, natuurlijk.”

Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’
Foto: Koen Bauters

RONNY MOSUSE (49)

Werd na de Rock Rally van 1988 samen met zijn (inmiddels overleden) broer Robert opgepikt door Bart Peeters om The Radios op te richten. Zette daar met She goes nana en I’m into folk twee belpop-klassiekers op zijn actief en bracht vijf soloalbums uit: twee in het Engels, drie in het Nederlands. Maakt ook furore met zijn rockende alter ego Sylvain Aertbeliën bij The Clement Peerens Explosition.

“Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in herinterpretaties van bestaande liedjes. Dankzij covers wordt muziek universeel en grenzeloos. Zo heb ik bijvoorbeeld The Beatles leren kennen. Ik ben heel benieuwd hoe de anderen mijn muziek gaan interpreteren. Wie weet zal Willy Sommers mijn liedjes ‘verschlageren’?”

Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’
Foto: rr

JELLE CLEYMANS (35) & JONAS VAN GEEL (35)

Beste vrienden, muzikale partners. Begonnen hun duoproject ooit als grap en gingen verder als de coverband Cleymans & Van Geel. Staan vijftien jaar later nog steeds samen op de planken en losten eerder dit jaar hun eerste album met eigen Nederlandstalige songs. Die piekte tijdens de lockdown op één in de Ultratop 50.

“Het is uniek: anderen zullen de liedjes die we in volle coronacrisis uitbrachten eerder live zingen dan wijzelf. Alsof we naar onze eigen première mogen kijken. De vraag om deel te nemen voelt als een eer. Ons vastbijten in de muziek van die zes toppers is iets waar we geweldig naar uitkijken.”

Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’
Foto: Geert Van de Velde

EMMA BALE (21)

De jongste van het pak. Nam op 14-jarige leeftijd deel aan The voice kids en scoorde meteen een hit met de Kodaline-cover All I want. Bracht nadien één soloplaat uit en kreeg airplay met hits als Fortune cookie, haar duet met Milow. Werd uitgeroepen tot beste zangeres op de MIA’s van 2016 en stond al op Rock Werchter en Pukkelpop. Nieuw eigen werk is op komst.

“Mijn eigen ding mogen doen met nummers van artiesten die ik respecteer, daar kijk ik naar uit. Ik vind het überhaupt al een eer om dat voor hen te mogen doen.”

Dit zijn de artiesten van het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’
Foto: Koen Bauters

BERT OSTYN (39)

Richtte in 1999 Absynthe Minded op en kaapte de zilveren plak weg op de Rock Rally van 2004. Heeft belpop-parels als Envoi en My heroics, part one achter zijn naam. Beleefde in 2010 een boerenjaar met vier MIA’s – evenveel als Tourist LeMC – maar ging enkele jaren later solo. Blies in 2017 met succes nieuw leven in Absynthe Minded en bracht sindsdien twee albums uit met zijn groep. Opvallend: wees net als Geike Arnaert een uitnodiging voor Liefde voor muziek al meermaals af.

“Geen enkel ander programma in Vlaanderen heeft zo’n focus op muziek. Van het schrijven van een eigen nummer, tot het arrangeren en het naar je hand zetten van een ander, het maakt er allemaal deel van uit. De meeste artiesten heb ik nooit ontmoet, maar ik ben van plan om alle songs te zingen alsof het mijn eigen nummers waren.”

 

Corrigeer

MEER NIEUWS