Rob Vanoudenhoven debuteert in theaterkomedie: “Dat wordt wennen”

 

Rob Vanoudenhoven (52) bouwde als tv-figuur in Alles kan beter of De XII werken van Vanoudenhoven een stevige humoristische reputatie op, maar op de theaterplanken stond hij nog nooit in een komedie. Tot nu.

“Toch niet in een stuk van een ander”, aldus Vanoudenhoven, die zichzelf meteen corrigeert. “Hoewel. Toen ik achttien was, heb ik ooit eens in een blijspel gespeeld. Om een maat een plezier te doen. Het heette De bokskampioen, maar dat is dan ook alles wat ik er nog van weet.”

Volgend jaar zet Vanoudenhoven zijn eerste echte stappen in het komisch theater met Kom van dat dak af, een nieuwe productie die bij Het farcetheater in februari 2021 in première zal gaan. “Ik heb natuurlijk al vaker in zalen gestaan, met mijn zelfgeschreven voorstellingen en improvisatietheater. Maar een opvoering waarvoor ik hele lappen tekst uit het hoofd moet leren, is nieuw voor mij. Dat wordt wennen, maar ik ben wel van plan om de grenzen van die beperking af te tasten.”

Vanoudenhoven zal in Kom van dat dak af spelen aan de zijde van Chris Van Espen, bekend van Tegen de sterren op. “Met Chris klikt het bijzonder goed en dat is voor mij een voorwaarde om in zo’n project te stappen: het moet een toffe bende zijn. En dat zijn de mensen van Het farcetheater: lekker rock-’n-roll. Bovendien is dit een Engels stuk met die typisch Britse humor, helemaal mijn ding.”

Kom van dat dak af draait rond twee diamanthandelaren. Rudy (Vanoudenhoven) is een flamboyante en achterbakse vrouwenversierder die samen met de sullige Danny (Van Espen) een diamantzaak runt. Wanneer Rudy de identiteit van Danny leent voor zijn amoureuze escapades en er ook nog eens dieven hun slag slaan, gaan de poppen aan het dansen.

Kom van dat dak af zal vanaf 4 februari 2021 worden opgevoerd in theaterzaal Nieuwe Melac in Gent.(jdr)

Meer over Rob Vanoudenhoven

MEER NIEUWS