Jonge Nederlanders betrapt op containerterminal

Jonge Nederlanders betrapt op containerterminal

De terminal van DP World aan het Deurganckdok. Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen / Beveren-Waas -

Twee jongemannen uit Nederland, onder wie een minderjarige, zijn vorig weekend betrapt op de containerterminal van DP World aan het Deurganckdok. Mogelijk kwamen ze een partij cocaïne uithalen.

Het duo werd vorig weekend betrapt op de containerterminal van DP World op kaai 1700 van het Deurganckdok in de Waaslandhaven. Het waren bewakingsagenten die de twee bij de kraag konden vatten en de politie waarschuwden. De twee jongemannen, een minderjarige en een nog maar pas meerderjarige uit Rotterdam, waren volgens onze informatie in het bezit van werkmateriaal om containers open te breken. Hun gsm-toestellen zouden de jonge Nederlanders onklaar gemaakt hebben voor de politie ter plaatse was.

Het parket van Dendermonde, dat het onderzoek voert, wil niet ingaan op vragen over de zaak. Of er na de arrestatie van de vermoedelijke drugsuithalers ook effectief drugs gevonden werden op de terminal is dus niet duidelijk. De minderjarige verdachte mocht na verhoor beschikken, zijn meerderjarige kompaan werd aangehouden en verscheen vrijdag voor de raadkamer. Zijn aanhouding werd met een maand verlengd. De advocaat van de Nederlander, mr. Matthias De Daele, wilde na afloop van de zaak niet reageren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio