Gala (15) wint ‘The voice kids’: “Vreemd, heel vreemd”

Gala (15) wint ‘The voice kids’: “Vreemd, heel vreemd”

Foto: VTM

Ze waren aan elkaar gewaagd, de acht finalisten van ‘The voice kids’. Maar in de spannende finale, waarin amper foutjes zijn gemaakt, heeft Gala (15) de meeste stemmen van de digitale publieksjury gekregen. “Ik heb nog altijd moeite om het te geloven”, zegt ze.

Eerst moest er nog van acht naar vier gegaan worden in The voice kids. Geen probleem voor Gala, die een mooie versie van Goodbye yellow brick road van Elton John bracht. Haar coach Sean Dhondt koos voor haar, ten koste van Tiany (14). Daarna moest hij het uit handen geven aan de digitale publieksjury, die in het leven is geroepen door corona. Met haar eigen versie van Make you feel my love van Adele wist ze ook daar de meerderheid van de zieltjes te winnen.

“Vreemd, heel vreemd”, zegt ze na afloop. “Wat een ervaring. ik heb nog steeds moeite om het te geloven en had het ook helemaal niet verwacht. Ik ben iedereen ontzettend dankbaar! Toen ze mijn naam uitriepen, dacht ik: what the fuck! Ik was ook keimisselijk van de buikkrampen. Dan kwam dat blauwe licht en die muziek. Ik dacht: zeg het nu gewoon, ik kan niet meer.

Gala (15) wint ‘The voice kids’: “Vreemd, heel vreemd”
Meteen na de bekendmaking kreeg Gala een dikke knuffel van haar papa. Foto: VTM

Door de coronacrisis kwamen de opnames van The voice kids op 27 maart vroegtijdig tot een einde, vlak voor de halve finale. Even werd gedacht om dan al een winnaar aan te duiden, maar uiteindelijk werd beslist om toch door te gaan. De kinderen kregen daardoor vier maanden extra tijd om te oefenen. De finale aflevering werd halverwege juli opgenomen.

Dankzij haar overwinning krijgt Gala nu een studiebeurs van 10.000 euro. “Dat wil gebruiken om in Londen kunst te studeren. Wat precies, dat weet ik nog niet. Wellicht zal het conservatorium worden. Ik zie mezelf niets anders doen. Dokter of advocaat worden is niets voor mij.”

Ook voor haar coach Sean Dhondt is het een blij moment. Met Gala wint hij voor het eerst in zijn vijfjarige carrière als coach bij The voice kids. “Met Gala hebben we dit jaar een wereldster in wording voor ons staan”, zegt hij. “Ik ben zo ongelofelijk trots op haar. En dit is nog maar het begin, geloof me.”

LEES OOK. Jade De Rijcke, de meest succesvolle winnaar van ‘The voice kids’: “Zo zot dat die video’s van mijn auditie miljoenen keren bekeken zijn”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees