Antonio Cairoli wint Grote Prijs Emilia Romagna en neemt de leiding over in de WK-tussenstand

Antonio Cairoli wint Grote Prijs Emilia Romagna en neemt de leiding over in de WK-tussenstand

Foto: BELGA

Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag de GP van Emilia Romagna in de MXGP gewonnen, de 8e van 17 wedstrijden voor het wereldkampioenschap motorcross. De Italiaan neemt de leiding over in het algemene klassement van de geblesseerde Nederlander Jeffrey Herlings.

Het was nochtans de Spanjaard Jorge Prado (KTM) die de eerste wedstrijd won (voor Cairoli), en die ook de tweede wedstrijd het best van start ging. Uiteindelijk viel de Spanjaard terug naar de zesde plaats, waardoor Cairoli de GP op zijn palmares kon schrijven. Prado eindigde de Grote Prijs uiteindelijk als 3e, na ook nog de Sloveen Tim Gajser (Honda). Bij de Belgen finishte Clément Desalle (Kawasaki) als 8e (9e en 7e) en Jeremy Van Horebeek (Honda) als 12e (12e en 11e).

Vanwege een nekblessure was de Nederlander Jeffrey Herlings, de leider in het kampioenschap er niet bij. Hij zal ook moeten afzeggen voor de komende drie wedstrijden in Italië. De Nederlander (263 punten) moet nu ook de Italiaan Cairoli (285) voor zich dulden in de WK-tussenstand (285 punten). Gajser springt eveneens over Herlings, met 278 punten.

Clément Desalle staat 10e met 194 punten, voor Jeremy Van Horebeek, 12e met 141 punten.

In de MX2 werd Jago Geerts (Yamaha) tweede, na de Fransman Tom Vialle (KTM) en voor de Deen Thomas Kjer Olsen (Husqvarna). Geerts staat ook tweede in de rangschikking achter Vialle.

De volgende drie GP’s gaan ook door in Italië, allen in Mantua. De GP van Lombardije staat geprogrammeerd op 27 september, de GP van de stad Mantua op 30 september en de GP van Europa op 4 oktober.

Daarna gaat het motorcrosscircus op 11 oktober naar het Spaanse Intu Xanadú Arroyomolinos, alvorens naar België te reizen voor drie wedstrijden in Lommel op 18, 21 en 25 oktober. Jeffrey Herlings hoopt daar weer aanwezig te zijn.

Corrigeer