Opnieuw coronapatiënten in UZ Gent: “De nul was van heel korte duur”

Opnieuw coronapatiënten in UZ Gent: “De nul was van heel korte duur”
Gent -

Na het heuglijke nieuws over de lege corona-afdeling vorige week verzorgt het UZ Gent nu toch weer vier coronapatiënten. “De nul was van heel korte duur, namelijk één dag.” Het aantal besmettingen met het virus blijft intussen stijgen in Gent.

Woensdag was de corona-afdeling van het UZ Gent voor het eerst sinds maart leeg. Op de piek in april werden er 76 patiënten verzorgd, vorige week werd de laatste patiënt met Covid-19 ontslagen uit het ziekenhuis.

“Het was heel fijn om dat te kunnen melden, maar de nul was helaas van korte duur”, zegt Karlien Wouters van het UZ Gent. Intussen vangt het ziekenhuis weer vier coronapatiënten op. Geen van hen ligt op de afdeling intensieve zorg.

“Dit aantal zal blijven schommelen”, verwacht Wouters. “Het is zeker nog te vroeg om van een duidelijke en aanhoudende stijging te spreken.”

In de andere Gentse ziekenhuizen noemen ze de situatie stabiel. “We zien geen stijging, het aantal patiënten blijft op het niveau van de voorbije weken”, zegt Iny Cleeren van het AZ Sint-Lucas.

Meer getest

Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft intussen wel oplopen in Gent. Wetenschappelijk instituut Sciensano meldt 240 positieve tests in de voorbije twee weken. Dat is evenveel als tijdens de eerste golf van het virus in maart en april, al wordt er nu veel meer getest en belanden veel minder mensen in het ziekenhuis.

Rondom Gent stijgt het aantal besmettingen ook duidelijk in Deinze (19 in de voorbije twee weken), Merelbeke (16) en Zelzate (15).

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS