Werkzaamheden op A12 tussen Willebroek en Aartselaar

Werkzaamheden op A12 tussen Willebroek en Aartselaar

Foto: Jan Van der Perre

Aartselaar / Willebroek / Schelle / Boom -

Na eerdere voorbereidingen start het Agentschap Wegen & Verkeer met onderhoudswerken aan de A12 tussen Willebroek en Aartselaar. Het gaat om de vernieuwing van het wegdek op de kruispunten en invalswegen.

De A12 is een belangrijke gewestweg die dagelijks heel wat verkeer te slikken krijgt. Daarom voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf vandaag onderhoudswerken uit aan het wegdek op verschillende kruispunten tussen Willebroek en Aartselaar.

In totaal worden vijf knooppunten en invalswegen aangepakt. Om de hinder te beperken, vinden de werken vooral ’s nachts of in het weekend plaats. Eerder voerde de aannemer enkele voorbereidende werken uit op de N16 in Willebroek en op de middenberm van de A12.

“Tijdens de werkzaamheden houden we rekening met een aantal minder-hinderprincipes”, zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van AWV. “De meeste werken vinden tussen 20u en 6u of in het weekend plaats. Enkel ter hoogte van op- en afrittencomplex 7 Breendonk zal ook op werkdagen gewerkt worden.”

“Het verkeer op de A12 kan altijd passeren, zij het in een aantal fases wel over een beperkt aantal rijstroken. De op- en afritten en aansluitende zijstraten zullen in functie van de werken tijdelijk afgesloten worden. We voorzien steeds een omleiding naar de A12 via de eerstvolgende op- of afrit.”

Werkzaamheden op A12 tussen Willebroek en Aartselaar

Het kruispunt Duvel (Puurs-Sint-Amands) zal twee nachten (15 en 16 september in beslag nemen. De vernieuwing van het brug op-en afrittencomplex 6 Willebroek-Zuid is voorzien de weekend van 25-27 september (zuidkant) en het weekend van 2-4 oktober (noordkant) telkens van vrijdagavond 20 uur tot ten laatste maandagochtend 6 uur.

Fase 3 is het op- en afrittencomplex 7 Breendonk en neemt ’s nachts vijf werkdagen in beslag (van maandag 14 tot vrijdag 18 september). De Spoorwegbrug Willebroek is fase 4 en is voorzien de weekend van 9 tot 11 oktober (rijrichting Brussel) en 16 tot 18 oktober (rijrichting Antwerpen).

Tenslotte volgen de kruispunten A12 en N177 in Aartselaar op 21 en 22 september volgen de kruispunten met Kontichsesteenweg, Cleydaellaan, Vluchtenburgstraat, Helststraat en Bist telkens ‘s nachts.

www.wegenenverkeer.be/werken/onderhoudswerken-a12-tussen-willebroek-en-aartselaar

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio