Verhuizing Museum Thomas van Heck naar Wuustwezel doet nabestaanden pijn

Verhuizing Museum Thomas van Heck naar Wuustwezel doet nabestaanden pijn

Paul Van Berkel en Mieke van Heck in het huidige Thomas Van Heck- museum in Brasschaat Foto: Jan Brys

Brasschaat / Wuustwezel -

Het kleine museum met werk van de Nederlandse schilder Thomas van Heck aan de Bredabaan verhuist volgend jaar naar Wuustwezel. Het pandje in Brasschaat wordt verkocht.

In 2007 openden Mieke van Heck samen met haar echtgenoot Paul Van Berkel een museum met het werk van haar vader, de Nederlandse impressionist Thomas van Heck. De werken hangen in een klein charmant pandje net buiten het centrum van de parkgemeente.

“Met deze coronacrisis is het lastig om bij rondleidingen hier een veilige afstand te bewaren. Dat heeft ons aan het denken gezet. Wij wonen nu in Wuustwezel en achter onze woning hebben we een klein bijgebouw. Daarin kunnen we het museum onderbrengen”, legt dochter Mieke van Heck uit.

Mieke en Paul schonken intussen al verscheidene werken aan het Dordrechts museum. Deze werken worden daar getoond vanaf 13 december.

“Wij hopen in het voorjaar van 2021 een feestelijke opening in Wuustwezel te kunnen organiseren. Maar het is met spijt in het hart dat we afscheid nemen van dit pandje in Brasschaat. We hebben er heel mooie tijden beleefd en kregen er ook veel bezoek uit Nederland. Maar goed, dat zal vanaf volgend jaar wel opnieuw het geval zijn in onze woning in Wuustwezel ”, vervolgt Mieke.

Thomas van Heck woonde en werkte in De Biesbosch, ongeveer 50 kilometer van Brasschaat. Hij wordt ook wel eens de Meester van de Biesbosch genoemd. De schilder overleed in 2006 op 96-jarige leeftijd. Hij liet een massa schilderijen na. Van Heck was vooral gepassioneerd door de schoonheid van natuur nabij De Biesbosch, maar hij schilderde ook oude ambachten.

Wie het museum in Brasschaat nog wil bezoeken, kan Paul en Mieke Van Berkel-van Heck contacteren via onderstaande website. Vanaf volgend voorjaar kan dat dus in Wuustwezel.

www.thomasvanheck.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio