Acht dagen cel voor vrouw die politie uitscheldt en roept dat ‘Sven Nys’ haar wel zou verdedigen

Acht dagen cel voor vrouw die politie uitscheldt en roept dat ‘Sven Nys’ haar wel zou verdedigen

Foto: jhm

De Panne / Brussel / Sint-Joost-ten-Node -

Een 61-jarige vrouw uit Sint-Joost-Ten-Node heeft acht dagen cel met uitstel en 800 euro boete gekregen omdat ze de politie had uitgescholden voor sales connards en riep dat Sven Nys haar zou verdedigen.

Martine B. heeft een blanco strafblad maar wat ze op 27 februari vorig jaar in De Panne deed, was weinig fraai. Zij en haar partner M. werden door de politie aan de kant gezet omdat hun wagen geseind stond. Er werd onder andere een gsm in beslag worden genomen.

Terwijl M., die al heel wat op zijn kerfstok heeft, zich vrij rustig gedroeg, ging B. door het lint. “Alles gebeurde bovendien in een drukke straat in De Panne waar heel wat fietsers en voetgangers passeerden”, zegt de advocaat van de twee politiemensen die burgerlijke partij zijn. “Ze schold hen voortdurend uit en provoceerde openlijk. Zo trok ze meermaals haar hondje weg van bij de politie omdat die vies waren.”

Toen de politie er genoeg van had en een proces-verbaal opstelde, riep ze: “Pas maar op, want Sven Nys (ex-veldrijder, nvdr.) zal me verdedigen en dan zullen jullie wel anders piepen.”

“Wellicht bedoelde ze strafpleiter Sven Mary”, aldus nog de advocaat.

De agenten kregen elk 125 euro schadevergoeding.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio