Drie schilders organiseren samen virtuele expo

Drie schilders organiseren samen virtuele expo

Herman Coenen, Anne Nijs en Martine De Clercq gaan noodgedwongen de virtuele toer op. Foto: Jan Brys

Brasschaat -

Kunstenaars Martine De Clercq, Anne Nijs en Herman Coenen exposeren hun werk op een wel heel aparte manier. Ze hadden normaal een tentoonstelling in de Sint-Jozefskapel, maar die bleef dit weekend voor het publiek gesloten. De expo zal daarom weldra virtueel te bekijken zijn.

Het drietal had de Sint-Jozefskapel in de Augustijnslei al eens in maart afgehuurd. Met de lockdown viel de tentoonstelling toen in het water. “We konden de kapel dan opnieuw vastleggen voor het weekend van 12 en 13 september, maar de geldende coronaregels waren er een beetje teveel aan. Er moest iemand van ons te allen tijde bij de deur blijven om de bezoekers te registreren. De mensen dienden steeds voldoende afstand te bewaren. In theorie mochten ze ook maar een halfuurtje rondkijken en nog van die dingen. De lol was er voor ons eigenlijk al vlug af”, vertelt Anne Nijs.

“We kwamen dan op het idee om de werken op te stellen, maar er een film van te maken. Zodra de schilderijen zaterdagochtend op hun plek hingen, maakte Gert Borkhuis er een film van. Hij zal ons en ons werk netjes voorstellen. We zetten de film online, zodat de mensen alles thuis rustig kunnen bekijken. Als ze een bepaald schilderij eens wat grondiger willen bekijken, kunnen ze de film gewoon even stilzetten”, voegt Martine hieraan toe.

De drie kunstenaars leerden elkaar enkele jaren geleden kennen op een groepstentoonstelling. “Toen al rijpte de idee om samen iets te ondernemen. We hebben elk een beetje onze eigen stijl. Ik schilder vooral intuïtief, vanuit mijn gevoel. Ik ben beginnen schilderen nadat ik serieuze rugproblemen had gekregen. Ik bracht toevallig een bezoek aan De Week van de Amateurkunst en was meteen verkocht”, vertelt Martine. Anne Nijs maakt vooral portrettekeningen terwijl Herman Coenen zich heeft gespecialiseerd in olieverftechnieken en stillevens.

De film van de expositie is te bekijken vanaf 5 oktober op de Facebookpagina’s van Martine De Clercq en Anne Nijs onder de naam “Hermaranne”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio