Man rijdt wagen aan en pleegt vluchtmisdrijf: “Volgens mijn vrouw was er geen schade”

Man rijdt wagen aan en pleegt vluchtmisdrijf: “Volgens mijn vrouw was er geen schade”
Gent -

Een man stond maandag voor de Gentse politierechter terecht wegens een aanrijding met vluchtmisdrijf. Volgens de chauffeur zijn advocate ging het om een misverstand. Zijn vrouw had namelijk geen schade gezien.

Een man was samen met zijn vrouw onderweg in de wagen. Toen hij wilde parkeren in een klein gaatje, hoorden ze plots een klap. Niets aan de hand dachten ze en daarom reden ze door. De chauffeur mocht het maandag komen uitleggen op de Gentse politierechtbank.

Volgens zijn advocaat wist haar cliënt niet dat er schade was. “Zijn vrouw stapte uit en zag niets. Daarna is hij achteruit gereden om een nieuwe parkeerplaats te zoeken. Het gaat dus niet om een vluchtmisdrijf.”

De politierechter hechtte geen geloof aan deze uitleg. Een getuige zag namelijk de aanrijding gebeuren. “De wagen bewoog zelfs door de klap. De schade is ondertussen vergoed, dus daarom zal ik mild zijn.”

De man werd veroordeeld tot een boete van in totaal 1.625 euro, waarvan 1.000 euro met uitstel voor drie jaar. Ook kreeg hij een rijverbod van 15 dagen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio