Gemeenten in Westhoek nemen nieuwe maatregelen na forse stijging besmettingen: “Dit is hét moment”

Gemeenten in Westhoek nemen nieuwe maatregelen na forse stijging besmettingen: “Dit is hét moment”

Het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Foto: Thijs Pattyn

Alveringem / Ieper / Lo-Reninge / Heuvelland -

Naar het voorbeeld van Lo-Reninge vorige week grijpt nu ook Heuvellands burgemeester Marc Lewyllie (Gemeentebelangen) in om een reeks recente coronabesmettingen in te dijken.

Van 15 tot en met 25 september worden alle gemeentelijke ontmoetingscentra van Heuvelland gesloten, met uitzondering van gebruik door scholen en de bloedinzameling van het Rode Kruis. Andere activiteiten worden buiten georganiseerd, afgelast of verplaatst. “De situatie is nog niet dramatisch, maar we merken dat de besmettingen niet afnemen en verspreid geraken over bijna alle deelgemeenten”, aldus Lewyllie. “Daarom is het nu hét moment om tijdelijke bijeenkomsten in gesloten ruimtes zoveel mogelijk te vermijden, zodat we de besmettingen kunnen laten afnemen. In het woon-zorgcentrum zijn nog geen besmettingen vastgesteld.”

De burgemeester van Alveringem, een andere landelijke gemeente in de Westhoek, sloot onlangs sportzaal Rethorica tot en met 25 september naar aanleiding van een positieve coronatest van een sporter uit Lo-Reninge. In de Alveringemse basisschool Spelenderwijs is beslist om de leerlingen van de derde graad 2 weken in quarantaine te laten gaan na een derde besmette leerling in de derde graad.

In het Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis, dat een paar maanden zo goed als coronavrij was, werden de voorbije 2 weken 8 zestigplussers opgenomen. De meesten zijn niet ernstig ziek, slechts één van hen ligt op de afdeling intensieve zorg. Het ziekenhuislabo stelde de voorbije week iets meer dan 100 positieve tests vast, een kleine 5% van de meer dan 2.000 geteste stalen. De positieve gevallen zijn bijna allemaal niet (ernstig) ziek.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio