Egan Bernal: “Misschien ga ik nu wel bidons halen voor mijn ploegmaten”

Egan Bernal: “Misschien ga ik nu wel bidons halen voor mijn ploegmaten”

Foto: BELGA

Ineos Grenadiers stuurde maandagavond alsnog een audiofile door met Egan Bernal. “Ik voel me vandaag wel een beetje beter”, zei hij. “Ik voel me meer relaxed. Ik heb geen spijt van gisteren, van wat ik gedaan heb het voorbije seizoen. Ik heb mijn best gedaan en kan mezelf niets verwijten. In elke rit heb ik gevochten voor deze wedstrijd, voor deze droom die we hadden sinds vorig jaar. Ik zal de Tour niet winnen, maar misschien kan ik nu eens iets terugdoen voor de jongens. Eens bidons voor hen halen in de koers, wat ik nog nooit gedaan heb.”

LEES OOK.Tadej Pogacar: “De strijd om het geel is nog niet voorbij”

Ineos Grenadiers organiseerde geen persmoment op de tweede rustdag na de complete offday van hun kopman Egan Bernal. Die blikte maandagavond om 19u19 dan toch terug op zondag in een audiofile. “Ik ben relaxed vandaag”, zei hij. “Ik heb alles gegeven wat ik in me had, ik heb gevochten tot de laatste snik. Vanaf de eerste klim zag ik zondag al enorm af. Ik moest aanklampen, maar ik ben blijven koersen en knokken. Tot ik dan op de slotklim werd gelost. En dat is het, ik kan dat niet veranderen, dat is wielrennen en het leven. Nu moeten we blijven vechten en vooral geen spijt hebben.”

Bernal startte als titelverdediger. “Toen ik voor de eerste rit dat rugnummer 1 opspelde, wist ik dat het moeilijk zou worden om terug nummer 1 te worden. Ik heb enorm genoten van die titel, die eer, ik heb elke dag mijn best gedaan. Ik denk niet dat ik druk voelde, het was eerder een soort van respect voor de wedstrijd. Ik wilde die alle eer betonen. Ik wilde hier goed voor de dag komen, ik wist dat het moeilijk zou worden in de grootste wedstrijd van het jaar met de beste renners aan de start. Maar ik heb geen last van de druk van de koers, ik voel eerder respect”, wuifde hij de insinuaties weg dat hij zou bezweken zijn onder de druk.

“Ik heb al één Tour gewonnen, dat kan niemand meer veranderen. Ik was de eerste Colombiaanse winnaar ooit en daar ben ik heel trots op. Ik ben echt trots op wat ik vorig jaar heb gerealiseerd op 22-jarige leeftijd. En ik zal opnieuw proberen om de Tour te winnen.”

Wat rest hem nog in deze Tour? “Nu wil ik nog verder recupereren. En ook proberen om de jongens te helpen. Misschien kan ik hen wat bidons brengen, dat soort werk doen dat ik anders nooit doe of gedaan heb. Verder wil ik genieten van de wedstrijd. En dan misschien eens meespringen in een vlucht, zonder te denken aan het klassement. Misschien moet ik de komende dagen ook wat tijd verliezen en als ik me weer goed voel in de vlucht meegaan, maar het hangt er vanaf hoe ik me voel en hoe het met mijn rug is gesteld, want die doet nog altijd wat pijn.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.