Tweede trainersontslag in twee dagen: Racing Genk zet Hannes Wolf op straat

Tweede trainersontslag in twee dagen: Racing Genk zet Hannes Wolf op straat

Foto: BELGAIMAGE

Het Genkse bestuur heeft na een spoedvergadering afscheid genomen van trainer Hannes Wolf. De Duitser moet opkrassen na de slechte seizoensstart. “Een reset is nodig om de kentering in te zetten.”

LEES OOK (N+). ANALYSE. Waarom een trainerswissel het grote probleem van KRC Genk niet zal oplossen

Gisteren verloren de Limburgers nog met 5-2 tegen promovendus Beerschot en ook in de vorige wedstrijden kon Racing Genk nog niet overtuigen. Na vijf speeldagen verzamelden de Genkenaars amper vijf punten.

Voorzitter Peter Croonen, ondervoorzitter Mathieu Cilissen en algemeen directeur Erik Gerits zaten vandaag samen in de Luminus Arena en besloten de coach aan de kant te schuiven. Ook de samenwerking met assistent Miguel Moreira stopt.

Voorlopig neemt Domenico Olivieri de taak van hoofdtrainer over, bijgestaan door Michel Ribeiro.

”Er is een ‘reset’ nodig om de kentering in te zetten”, meldt de club in een persbericht. “KRC Genk zal de tijd nemen om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer die van onze ploeg weer een herkenbaar en strijdbaar geheel kan maken.”

De 39-jarige Wolf coachte Genk sinds november 2019. Hij volgde toen de ontslagen Felice Mazzu op. Onder zijn leiding eindigde Genk vorig seizoen als zevende.

LEES OOK. Wolf krijgt het warm: revelatie Beerschot klopt negen Genk-spelers in spektakelmatch en wordt tweede in de stand

Tweede trainersontslag in twee dagen: Racing Genk zet Hannes Wolf op straat
Voorzitter Peter Croonen vanmiddag aan de Luminus Arena Foto: JEFFREY GAENS
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.