Hoofdverdachte van moord in De Panne blijft in de cel

Hoofdverdachte van moord in De Panne blijft in de cel

Foto: jhm

De Panne -

In het onderzoek naar een dodelijke steekpartij in De Panne heeft de raadkamer in Veurne de aanhouding van een 47-jarige man uit De Panne met een maand verlengd op verdenking van moord. De aanhouding van een 37-jarige vrouw uit Nieuwpoort werd vorige week al verlengd voor schuldig verzuim.

Het levenloze lichaam van een 32-jarige man werd donderdagochtend rond 06.00 uur in het centrum van De Panne opgemerkt door een voorbijganger. Het slachtoffer bevond zich in een plas bloed in een kapsalon in de Sloepenlaan. Het lab en de wetsdokter werden ter plaatse gestuurd om de eerste vaststellingen te doen op de plaats delict. Uit die bevindingen bleek dat het slachtoffer met zes à zeven messteken van het leven werd beroofd. De steekpartij zou zich al rond 01.35 uur afgespeeld hebben, maar de precieze omstandigheden blijven voorlopig onduidelijk.

Een 47-jarige Pannenaar wordt als hoofdverdachte gezien en zou de fatale messteken hebben toegediend. Een 37-jarige vrouw uit Nieuwpoort werd voorgeleid op verdenking van schuldig verzuim. Het gaat om een vriendin van de hoofdverdachte. Beide verdachten werden voor hun aandeel in de zaak aangehouden door de Veurnse onderzoeksrechter.

Het motief voor de steekpartij blijft onduidelijk. De hoofdverdachte ontkent in ieder geval met klem dat de feiten iets met drugs te maken hebben. Volgens de barbier kwam het slachtoffer zelf verhaal halen omwille van een vrouwenkwestie. Naar eigen zeggen werd hij dus aangevallen en heeft hij zich enkel verweerd. Van voorbedachten rade was volgens zijn advocaat Jelle Dejaegher zeker geen sprake. Mogelijk zal de reconstructie binnenkort meer klaarheid scheppen over hoe de vork precies aan de steel zit.

Corrigeer

NIEUWS