Laura Tesoro zet eerste spuitje: “Oh my god”

Laura Tesoro zet eerste spuitje: “Oh my god”

De BV’s van ‘Een echte job’ zijn stilaan klaar voor het echte werk in hun ziekenhuis. Na wat oefenrondes op kussens mag Laura Tesoro (24) voor het eerst zelf een spuitje zetten op een mens van vlees en bloed.

Als jongste van de BV’s – Bekende Verpleegkundigen – meedraaien op de afdeling geriatrie: het zit Laura Tesoro als gegoten. Ze bouwt er onder meer een bijzondere band op met Margareta, een vrouw van 108. Maar ze moet ook echt aan de slag. Voor het eerst mag de zangeres zelf de verzorging van patiënt Elvire van begin tot einde op zich nemen. En dat betekent dus ook een injectie toedienen. “Oh my God, ik moet een spuit zetten”, klinkt het vanavond. “Spannend om dat plots op een levende persoon te doen, in plaats van op een kussen. Maar Elvire is een supertoffe madam. Dat heeft me wel gerustgesteld.”

Ook bij de andere nieuwbakken zorgkundigen gaat het er steeds intensiever aan toe. Op de afdeling Traumatologie vindt ex-veldrijder Niels Albert steeds meer zijn draai in het verzorgen van wonden, maar krijgt hij ook de andere kant van de medaille te zien wanneer een patiënt tegen een levensbedreigende ontsteking moet vechten. Zanger Bart Kaëll krijgt voor het eerst te maken met een Covid-19-test, en presentatoren Julie Van den Steen en Sean Dhondt laten beiden hun gevoelens de vrije loop wanneer ze een baby moeten verzorgen.

Een echte job

VTM, 20.35 uur

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees