Hockeyclub Beerschot strikt voormalige beste speler ter wereld

Hockeyclub Beerschot strikt voormalige beste speler ter wereld

Foto: Photo News

Enkele uren voor de deadline van de mercato in de Ereafdeling hockey heeft Beerschot een straffe inkomende transfer gerealiseerd. De club strikte de 35-jarige Moritz Fürste, in 2012 verkozen tot beste speler ter wereld.

De Duitser maakt zijn comeback, nadat hij enkele maanden geleden een punt had gezet achter zijn carrière. Fürste moet bij Beerschot de afwezigheid opvangen van spelmaker Lucas Rossi, die vanwege administratieve problemen nog in zijn vaderland Argentinië vastzit.

Fürste heeft een indrukwekkend palmares. Met Uhlenhorster won hij drie keer de Euro Hockey League. Verder heeft hij twee gouden olympische medailles (2008 en 2012) in zijn prijzenkast. Met Duitsland kroonde hij zich in 2006 ook tot wereldkampioen en pakte hij in 2011 en 2013 de Europese titel.

Beerschot heeft slechts 1 op 6 na twee speeldagen in de Belgian Men Hockey League. Zaterdag ontvangt het team van John Goldberg Dragons (12e met 0 ptn).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.