Drama voor Emma Meesseman en Washington dat at the buzzer sneuvelt

Drama voor Emma Meesseman en Washington dat at the buzzer sneuvelt

Foto: AFP

Drama voor Belgian Cat Emma Meesseman en kampioen Washington Mystics in de play-offs. Een sterk spelende Emma Meesseman (18 punten, 3 rebounds, 4 assists) verloor na een thriller en at the buzzer in de eerste ronde van de play-offs met 84-85 van Phoenix Mercury. De Mystics zijn meteen uitgeschakeld en het seizoen voor Meesseman en co. zit er dus op.

De Mystics stonden nochtans bijna de ganse partij aan de leiding: 25-16, 46-35 (halfweg) en 70-59 na drie kwarts. Een stek in de tweede ronde en een stunt was in het vizier. Superster Diana Tauarasi (23 punten) en Skylar Diggins-Smith (24) bleven scoren en zagen Shey Peddy (12 punten) at the buzzer met de beslissende bom uitpakken: 84-85.

“Een plaats in de play-offs was met deze selectie echter knap. We misten omwille van Black Lives Matter en de corona-pandemie maar liefst vier speelsters (waaronder Elena Della Donne, de MVP van de vorige campagne),” zei Emma Meesseman.

Geen tweede titel dit seizoen dus voor een gehandicapt Washington Mystics. Emma Meesseman bewees echter haar status van topspeelster in de strafste competitie ter wereld en liet met een gemiddelde van 13 punten, 5 rebounds en 4 assists weer schitterende cijfers noteren. Meesseman keert eventjes terug naar België en vertrekt dan naar Rusland voor een nieuwe campagne met topploeg Ekaterinburg dat ook weer in de Euroleague uitkomt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.