Coronapauze of niet: Rode Duivels blijven FIFA-klassement domineren

Coronapauze of niet: Rode Duivels blijven FIFA-klassement domineren

Foto: BELGA

De Rode Duivels houden op de nieuwe ranking van Wereldvoetbalbond FIFA, die morgen verschijnt, hun eerste stek in handen. Wereldkampioen Frankrijk en Brazilië maken achter België de top drie vol.

Wegens de coronacrisis stonden eerder deze maand, met de twee eerste speeldagen in de Nations League, pas de eerste interlands van 2020 op de agenda. De troepen van bondscoach Roberto Martinez lieten in Denemarken (0-2) en thuis tegen IJsland (5-1) geen steek vallen en pakten twee overwinningen.

De Duivels behouden zo de hoogste positie op de FIFA-ranking. Ook de rest van de top vier blijft ongewijzigd. Frankrijk is runner-up, voor Brazilië en Engeland. Portugal gaat er twee vooruit tot nummer vijf, Uruguay (-1) zakt naar de zesde plek. Spanje (+1) is zevende, voor Kroatië (-2). Argentinië en Colombia blijven status quo en vervolledigen de top tien.

België voert de stand aan sinds september 2018 en bekleedde de eerste plaats al eens eerder van november 2015 tot en met maart 2016. Sinds de invoering van het klassement in december 1992 stonden slechts drie landen langer op kop: Brazilië, Spanje en Duitsland.

De Belgen kroonden zich ook al driemaal (2015, 2018 en 2019) tot Team van het Jaar, de erkenning voor het land dat op het einde van een kalenderjaar de eerste plaats inneemt op de FIFA-ranking. De Duivels doen daarmee even goed als Duitsland, en beter dan Argentinië (2 keer) en Frankrijk (1 keer). Alleen Brazilië (12 keer) en Spanje (6 keer) stonden aan het eind van een jaar vaker op kop.

De ploeg van Martinez gaat nog een druk najaar tegemoet, met in oktober de drie volgende duels. Na een oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland (08/10) volgen de Nations League-wedstrijden in Engeland (11/10) en IJsland (14/10).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen