Martin Laas wint korte ochtendrit in Slovakije, Sean De Bie derde

Martin Laas wint korte ochtendrit in Slovakije, Sean De Bie derde

Foto: BORA-hansgrohe

De Est Martin Laas (Bora-Hansgrohe) is de eerste leider van de Ronde van Slovakije, een rittenkoers van het niveau 2.1. Hij schreef woensdagmiddag in de sprint rit 1A op zijn naam, een korte ochtendetappe waarin Sean De Bie (Bingoal-Wallonie Bruxelles) als derde finishte.

Deceuninck - Quick-Step drukte zijn stempel op deel 1 van de openingsetappe van de Ronde van Slovakije, een heuvelachtige rit in lijn van 107 kilometer met start en aankomst in Zilina. De ploeg, gestart met onder meer Mauri Vansevenant, Pieter Serry en de hervattende Yves Lampaert, bepaalde het tempo achter zeven vroege vluchters. Dat in de hoop om de jarige Alvaro Hodeg naar de overwinning te lanceren.

De finale werd ontsierd door enkele valpartijen, maar de groepssprint kwam er toch. Daarin spurtte de 27-jarige Laas met ruime marge naar zijn eerste zege voor Bora-hansgrohe, voor de neus van de Nieuw-Zeelander Shane Archbold, doorgaans de sprintaantrekker bij Deceuninck - Quick-Step. Na de middag verdedigt Laas zijn leiderstrui in het tweede deel van de openingsdag, een individuele tijdrit van zeven kilometer in Zilina.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.