Gentse Vooruit laat naam niet los en dringt aan op overleg met partijleiding SP.A

Gentse Vooruit laat naam niet los en dringt aan op overleg met partijleiding SP.A

Foto: MH Michiel Hendryckx

Gent -

Het Gentse kunstencentrum Vooruit wil zo snel mogelijk aan tafel zitten met de partijleiding van sp.a rond de nieuwe naam die de Vlaamse socialisten hebben gekozen. “De merknaam ‘Vooruit’ is voor ons belangrijk”, zegt de Raad van Bestuur van het kunstencentrum. Die heeft de merknaam geregistreerd, net zoals de SP.A dat heeft gedaan. Die procedure loopt.

Het kunstencentrum laat de naam ‘Vooruit’ niet los, en betreurt ze nog steeds dat sp.a-voorzitter Conner Rousseau zijn politieke partij verbindt aan de naam. Die vindt haar oorsprong binnen de socialistische beweging en heeft een lange voorgeschiedenis die teruggaat tot 1881. Maar sinds de jaren 80 kennen Gentenaars ‘Vooruit’ vooral als een onafhankelijk kunstencentrum dat nationale en internationale voorstellingen en concerten programmeert, net als tentoonstellingen, lezingen, fuiven en debatten in een monumentaal gebouw in de binnenstad.

De beslissing van SP.A zorgde vorige week woensdag voor hoogspanning en de directie van Vooruit onderstreepte de problemen en verwarring voor de onafhankelijkheid van de organisatie. “We gaan in dialoog met de SP.A om ons standpunt daaromtrent helder te maken”, meldt de Raad van Bestuur van Vooruit, die woensdag een korte mededeling de wereld instuurt.

Corrigeer

NIEUWS