Vrouw (19) betrapt met XTC, LSD en ketamine op festival in Eeklo: “Ik wilde gewoon wat experimenteren”

Vrouw (19) betrapt met XTC, LSD en ketamine op festival in Eeklo: “Ik wilde gewoon wat experimenteren”

Foto: BELGAIMAGE

Sint-Laureins / Eeklo -

Een jongedame uit Sint-Laureins stond woensdag in de Gentse rechtbank terecht voor het bezit van harddrugs op een festival in Eeklo. Haar minnelijke schikking betaalde ze niet op tijd, waardoor ze moest verschijnen. In tranen legde ze uit dat ze zich herpakt had na deze ‘jeugdzonde’.

“Ik ben heel streng opgevoed. Toen ik alleen ging wonen, voelde ik me vrij. Daarop besloot ik om wat te experimenteren.” In tranen legde een dame uit Sint-Laureins uit waarom ze betrapt werd op een festival in Eeklo met kleine hoeveelheden XTC, LSD en ketamine in haar handtas.

Het parket stelde een minnelijke schikking voor, maar deze werd niet op tijd betaald. Daardoor moest de zaak woensdag behandeld worden in de Gentse rechtbank. “ De feiten dateren van meer dan twee jaar geleden”, zegt de advocaat van het meisje. “Haar minnelijke schikking betaalde ze in twee delen. Ze was net verhuisd en had veel kosten moeten maken. Daar heeft ze een inschattingsfout gemaakt.”

Haar advocaat riep de rechtbank op om flexibel te zijn in deze zaak. “Mijn cliënte woont ondertussen samen met haar vriend en heeft vast werk. Ze heeft spijt van deze jeugdzonde, maar ondertussen heeft ze haar leven op orde. Ik vraag u dan ook om haar niet nodeloos te straffen.

De procureur gaf hierop een gunstig advies, waarop de rechtbank een opschorting van straf voor één jaar uitsprak. Afsluiten deed de rechter met een goed advies. “Als je ooit nog een boete krijgt, betaal hem dan op tijd. Dan moet je dit niet nogmaals doorlopen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio