Aantal besmettingen loopt op in Gents rusthuis Domino, directie wil alle bewoners testen

Aantal besmettingen loopt op in Gents rusthuis Domino, directie wil alle bewoners testen

Foto: fvv

Gent -

Het aantal besmettingen in het Gentse woon-zorgcentrum Domino is opgelopen tot 14 bewoners en ook een vierde personeelslid is besmet met het nieuwe coronavirus. Een volledige afdeling met 30 bewoners is sinds de uitbraak in quarantaine geplaatst en kan zeker tot 25 september geen bezoek ontvangen. Maar de directie vraagt woensdag dat ook alle andere afdelingen, vijf in totaal met ook telkens een dertigtal patiënten, een test moeten ondergaan. Ook een 50-tal personeelsleden moet getest worden.

Dinsdag raakte het nieuws bekend dat woon-zorgcentrum Domino kampt met een zware uitbraak van het nieuwe coronavirus. Dertien bewoners hadden positief getest. Woensdag bleek een veertiende patiënt alsnog besmet te zijn nadat het testresultaat vals negatief was. Van de besmette bewoners zijn er vier ziek, een vijfde is opgenomen in het ziekenhuis. Naast drie personeelsleden bleek woensdag ook een vierde personeelslid besmet met het virus.

De directie van het woon-zorgcentrum heeft ingegrepen en ziet zich genoodzaakt om opnieuw strenge maatregelen op te leggen. “Dat is erg jammer”, zegt coördinerend arts Koen Verhofstadt. “Zoals in andere woon-zorgcentra waren we de quarantaine net aan het terugdraaien.” De afdeling wordt opnieuw afgesloten van de buitenwereld en dat zeker tot 25 september, twee weken na de positieve testen.

Maar gezien er de komende dagen nog heel wat bewoners getest zullen worden, is het niet uitgesloten dat ook andere afdelingen in lockdown moeten. Volgende week zullen de eerste resultaten beschikbaar zijn van de grootschalige testing.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS