Gezinsruzie bij eerste service in ‘Mijn keuken mijn restaurant’

Gezinsruzie bij eerste service in ‘Mijn keuken mijn restaurant’

Al op de openingsdag van hun nieuwe restaurant Pinokkio zorgt de stress voor gekibbel tussen papa Pino en dochter Claudia. Foto: VTM

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar donderdagavond is het in ‘Mijn keuken mijn restaurant’ eindelijk zover: de restaurants gaan open. De stress zorgt meteen voor een Italiaanse clash in restaurant Pinokkio.

Papa Pino en dochter Claudia zijn normaal twee handen op één buik, maar hun Italiaanse temperament komt meteen bovendrijven als de eerste echte service zich aandient in hun gloednieuwe zaak Pinokkio. Het duo beseft dat ze het zichzelf heel moeilijk hebben gemaakt met de verse pasta. Daar kruipt ontzettend veel tijd in. De stress neemt toe en de spanning is te snijden.

Gezinsruzie bij eerste service in ‘Mijn keuken mijn restaurant’
De gloednieuwe zaak Pinokkio.

Vooral Claudia heeft het moeilijk. “Ik stel je een vraag en je antwoordt nog niet eens”, sneert ze naar haar vader. Maar die blijft stil. “Ik vind het niet fijn dat ik genegeerd word”, zegt Claudia nog. Ook dat helpt niet. Pino concentreert zich op zijn werk en brengt geen woord meer uit. “Ik was zo zenuwachtig dat ik zelfs niet wou babbelen. Dat ging gewoon niet. Ik was tegen de tijd aan het vechten. Straks praat ik met jou, maar nu is het doorwerken.” Het is pas wanneer de mise en place helemaal klaar is dat hij de plooien met zijn dochter kan gladstrijken.

Gezinsruzie bij eerste service in ‘Mijn keuken mijn restaurant’
Lorenzo en Ayse.

Ook bij Lorenzo en Ayse in Bar Nazar zijn er hindernissen tijdens de mise-en-place: de lamsnek is niet ontbeend. “En nu? En als je dat nu verprutst?” “Ja, dan is het stoofvlees, hé?” Nood breekt wet, dus Lorenzo probeert voor de eerste keer in zijn leven het stuk te ontbenen.

Mijn keuken mijn restaurant, VTM, 20.35 uur

Corrigeer

MEER NIEUWS