Grote hinder op A12: oliespoor van gisteren raakt maar niet opgekuist en slechts één rijstrook beschikbaar

Grote hinder op A12: oliespoor van gisteren raakt maar niet opgekuist en slechts één rijstrook beschikbaar

Foto: Joris Herregods

Wie vanuit Brussel naar Antwerpen moet, mijdt best de A12. Woensdagavond werd de snelweg ter hoogte van Londerzeel een tijdlang volledig afgesloten vanwege een oliespoor. Donderdagochtend is dat oliespoor nog steeds niet helemaal verwijderd: ter hoogte van Londerzeel is slechts één rijstrook beschikbaar.

Woensdag verloor een kraanwagen op de A12 een grote hoeveelheid olie. Het gaat om zogenaamde hydraulische olie, dat is zeer plakkerig en moeilijk te verwijderen spul. De brandweer gebruikte hogerdrukreinigers met warm water, maar de rijbaan bleek nog steeds te glad om veilig bereden worden.

“Vervolgens werd het wegdek behandeld met een speciaal product om de olie te verwijderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaamse Verkeerscentrum. “Vannacht werd één rijstrook opengesteld om toch iets van doorgang te kunnen bieden, maar om 10 uur zal bekeken worden of het product ‘gepakt’ heeft. Dat hangt af van het weer en de temperatuur. Indien blijkt dat het niet gewerkt heeft, zal er een andere oplossing gezocht moeten worden. Het is dus niet ondenkbaar dat na de ochtendspits.”

Indien het product niet werkt, zijn mogelijk drastische maatregelen aan de orde zoals het afschrapen van een laagje asfalt.

Wie vanuit Brussel naar Antwerpen moet, kiest beter voor de E19.

Corrigeer

MEER NIEUWS