Tweede fietsenstalling in privéruimte opent de deuren

De eerste private fietsenstalling was in de Marollen. © amg

Sint-Gillis -

In de Sint-Bernardusstraat in Sint-Gillis hebben CycloParking (Cyclo vzw) en parking.brussels een nieuwe fietsenstalling in een privéruimte geopend. Het is de tweede fietsenstalling van deze soort in het Brussels gewest. Het toenemende fietsgebruik in de hoofdstad zorgt ervoor dat er dringend meer fietsenstallingen nodig zijn.

BelgaBron: BELGA

Het eerste pilootproject van een fietsenstalling in privéruimte kwam in december 2019 tot stand in de Nancystraat in de Brusselse Marollen. De parking bleek een enorm succes, want de oorspronkelijke plaatsen voor drie bakfietsen en acht klassieke fietsen werden al snel uitgebreid naar drie bakfietsen en 28 klassieke fietsen.

De nieuwe parking in de Sint-Bernardusstraat is uitgerust met twaalf plaatsen voor klassieke fietsen en twee voor bakfietsen.

Waaier aan oplossingen

“Veel Brusselaars willen investeren in een fiets, maar hebben helaas geen overdekte plek om die te stallen. Dat remt de verschuiving naar de fiets af. We werken daarom aan een waaier van parkeeroplossingen voor de Brusselaars: meer fietsbeugels, meer fietsboxen en kleine gesloten buurtparkings”, verklaart Brussels Mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen).

Opbergplaatsen binnenin gebouwen zijn niet altijd even praktisch en gemakkelijk te gebruiken voor dagelijkse fietsers. Deze nieuwe vorm van beveiligde fietsparkings voor de buurtbewoners van de wijk biedt daarom een goed alternatief. In dat opzicht kunnen leegstaande ruimten of winkelpanden zonder specifieke functie optimaal gebruikt worden. Wie zelf over zo’n afgesloten en overdekte ruimte beschikt en deze aan CycloParking wil verhuren, kan altijd contact opnemen via bike@parking.brussels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus