PRO Heist pleit voor winterterrassen: “Het nieuwe normaal”

PRO Heist pleit voor winterterrassen: “Het nieuwe normaal”

Themabeeld. Foto: Marc Herremans

Heist-op-den-Berg / Lier -

Ook in Heist-op-den-Berg moeten horecazaken de gelegenheid krijgen om ook na 15 november een winterterras open te houden. Daar pleit PRO Heist voor.

De meerderheidspartij kaartte de zaak aan in de gemeenteraad. “In verschillende steden en gemeenten is er al een toelating voor winterterrassen. Door corona worden dat soort terrassen het nieuwe normaal, want zo kunnen ze meer volk in hun accommodatie ontvangen en toch de nodige afstand garanderen. Daarom hopen wij dat dit ook in Heist kan worden toegestaan”, aldus raadslid Sven Lambrechts.

Schepen van Economie Patrick Feyaerts (Open Vld) zegt de zaak te zullen bekijken. “We schieten het zeker niet af. Tegelijk willen we ook niet over één nacht ijs gaan om dit te beslissen, want er komen ook aspecten bij kijken zoals de impact op zichtbaarheid en mobiliteit. We zullen met de betrokkenen van de horeca samenzitten om na te gaan hoe groot de vraag is.”

Jan De Haes (N-VA) riep op om van de gelegenheid gebruik te maken om te gaan voor kwaliteit. “Ik zou willen pleiten om geen chaos en rommel op straat te zetten, maar wel te gaan voor een aantrekkelijk geheel waar ze elders jaloers op zijn. We moeten dit momentum aangrijpen om kwaliteit te brengen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio