Presidentskandidaat Kanye West urineert op Grammy en vliegt van Twitter: “De muziekindustrie is een modern slavenschip”

Video: Kanye West

Het gaat van erger naar ergst met Kanye West (43). Enkele dagen nadat hij zichzelf uitriep tot “de nieuwe Mozes” is de rapper tijdelijk geblokkeerd door Twitter omdat hij in een filmpje op een van zijn eigen Grammy Awards plaste. Dat deed hij uit protest tegen de muziekindustrie.

LEES OOK. PORTRET. Kanye West, het bipolaire studiogenie dat op weinig begrip kan rekenen (+)

Het zit er al even bovenhands op tussen Kanye West en zijn platenfirma. De rapper liet eerder deze week verstaan dat hij geen nieuwe muziek zal uitbrengen zolang de platenbazen zijn contract niet ontbinden. Wests grootste ergernis is dat hij zelf de originele opnames van zijn muziek niet bezit. Die zijn enkele honderden miljoenen euro’s waard. “De muziekindustrie is een modern slavenschip”, twitterde West enkele dagen geleden. “En ik ben de nieuwe Mozes.”

In een nieuwe reeks tweets zette de muzikant zijn tirade verder en stak hij nog een tandje bij. In een filmpje is te zien hoe hij op een van zijn eigen Grammy’s plast in het toilet. West gooide ook het telefoonnummer van een journalist online, omdat hij de man een “blanke overheerser” vindt. Twitter verwijderde die informatie snel en zette het profiel van West meteen twaalf uur lang op non-actief. Maar niet voordat hij gauw nog Paul McCartney, U2-zanger Bono, collega-rappers Kendrick Lamar en Drake en zelfs aartsrivale Taylor Swift opriep om hem te steunen.

LEES OOK. Kanye West heeft ‘goddelijke verklaring’ voor Taylor Swift-incident

Het is de zoveelste escapade van Kanye West sinds hij zich officieel kandidaat stelde voor het Amerikaanse presidentschap. Voorbije weken kwam hij ook in opspraak met bizarre uitspraken over abortus, zijn vrouw Kim Kardashian en zijn rechtstreekse lijn met God.

LEES OOK. Hoe Kanye West het contact met de werkelijkheid verloor: “Een opname lijkt onvermijdelijk, om hem tegen zichzelf te beschermen” (+)

bekijk ook

Kanye West in tranen bij eerste campagnebijeenkomst: “Ik vermoordde bijna mijn dochter”

Heeft Kim Kardashian zes tenen? In deze video wordt alles duidelijk

North West onderbreekt mama Kim Kardashian tijdens praatje over lockdown: “Hou je bezig met je kinderen, niet met je vrienden”

Corrigeer

MEER NIEUWS