Gentenaar krijgt elf jaar rijverbod door vijf keer dronken achter het stuur te kruipen

Gentenaar krijgt elf jaar rijverbod door vijf keer dronken achter het stuur te kruipen

Foto: BELGA

Gent -

Een man uit Gent kreeg donderdag door de politierechter een rijverbod van elf jaar opgelegd. De voorbije jaren werd hij vijf keer betrapt op rijden onder invloed. Eén keer had hij maar liefst 3,5 promille op.

Tussen 2014 en 2018 werd een man uit Gent vijf keer betrapt op rijden onder invloed. Telkens met hoge promillages in zijn bloed. Eén keer had hij meer dan 3,5 promille in zijn bloed. Daarbovenop was niet in orde met zijn verzekeringspapieren.

De politierechter was donderdag streng voor de man. “Uw gedrag is problematisch gewoon. Een geluk dat er nooit gewonden of erger zijn gevallen.” De advocate van de man probeerde toch wat context te geven. “Mijn cliënt is na zijn scheiding in een negatieve spiraal gekomen en beginnen te drinken. De feiten zijn niet goed te praten en dat beseft hij ook.”

Opname en vrijwilligerswerk

Volgens zijn advocate heeft de man zijn leven opnieuw op orde. “Hij heeft zich enkele maanden laten opnemen en werkt ondertussen als vrijwilliger. Hij blijft hard werken om zijn probleem onder controle te houden.”

Ze vroeg de rechter om mild te zijn. “Mijn cliënt heeft weinig middelen. Een zware boete kan hem enkel maar opnieuw in die negatieve spiraal duwen.”

De rechtbank hield hiermee rekening in zijn uitspraak. De man werd veroordeeld tot een geldboete van in totaal meer dan 6.000 euro, maar wel volledig met uitstel voor enkele jaren. Hij werd ook onbekwaam geacht om te rijden met een voertuig en kreeg een rijverbod van elf jaar.

Corrigeer

MEER NIEUWS