Ook gansrijders bekijken hun carnavalseizoen: nog niets beslist

Ook gansrijders bekijken hun carnavalseizoen: nog niets beslist

Ook gansrijders vieren doorgaans ‘volks’ en met veel uitbundigheid. Foto: Bert Hulselmans

Berendrecht / Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Lillo / Zandvliet / Stabroek / Ekeren -

Aalst besliste om in februari géén carnaval te vieren. De stad vindt het niet verantwoord om zo’n uitbundig volksfeest te houden in deze tijden. Op exact dezelfde dagen komen in de Antwerpse poldergemeenten de gansrijders in actie. Ook zij vieren doorgaans ‘volks’ en met veel uitbundige aanwezigen.

Over het afgelasten van het gansrijden tijdens de carnavalsperiode 2021 is echter nog niets beslist. Dat is een verantwoordelijkheid van elke vereniging. De Polderbond, de overkoepeling van alle gansrijdersverenigingen, organiseert het Keizerrijden: de finale van het gansrijdersseizoen.

Of dat al dan niet doorgaat volgend jaar, staat op de agenda van de eerstkomende bestuursvergadering van maandag 12 oktober. Op diezelfde agenda staat ook de verkiezing van een nieuwe voorzitter van de Polderbond. Er zijn nog twee kandidaten om de afscheidnemende Frans De Schutter van de Koninklijke Ganzenrijders Stabroek op te volgen : Fons Stuyts van de Nieuwe Gans Berendrecht en Erik De Vree van de Veteranen Vermaak na Arbeid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio