Waasland-Beveren trekt Kameroense rechtervleugelverdediger aan

Waasland-Beveren trekt Kameroense rechtervleugelverdediger aan

Foto: waasland-beveren.be

Waasland-Beveren heeft zich versterkt met Serge Leuko. De 27-jarige Kameroener, die speelt als rechtervleugelverdediger, komt transfervrij over van CD Lugo, een club uit La liga 2 in Spanje. Hij ondertekent een contract voor een seizoen met optie van een jaar.

Leuko kreeg zijn opleiding in Kameroen bij de Academy van Samuel Eto’o. Op zijn vijftiende zocht hij zijn toekomst in Europa, bij (de jeugd van) Real DC Mallorca, Levante en Valencia. Zijn eerste ervaring bij de senioren deed hij op bij FCV Mestalla, het tweede elftal van Valencia dat actief is in de Secunda Division B. Nadien trok hij naar CD Lugo, waar hij tijdens zijn eerste seizoen uitgeleend werd aan UD Somozas. Daarna speelde hij nog vier seizoenen voor CD Lugo.

Leuko sluit vrijdag aan bij de groep. Waasland-Beveren is niet goed aan het seizoen begonnen en bengelt met drie punten onderaan de Jupiler Pro League. Alleen Moeskroen (2 punten) doet slechter.

# Belga context ## Related link(s) [Jupiler Pro League - Link naar bericht op ...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.