Man (74) dood aangetroffen in waterput

Man (74) dood aangetroffen in waterput

Foto: Marc Herremans

Heist-op-den-Berg -

Een 74-jarige man is donderdagvoormiddag dood aangetroffen in een waterput achter zijn woning, in de Kriekenstraat in Heist-op-den-Berg. In de tuin ligt een vijver met vissen. De man ging ’s morgens een kijkje nemen in de technische ruimte van de vijver. Daar kwam hij ten val en hij belandde in een waterput.

Het was de echtgenote van het slachtoffer die het verdacht vond dat ze haar man nergens meer zag. Ze ging een kijkje nemen in de technische ruimte. Daar zag ze haar man in het water liggen en sloeg alarm.

Een ploeg van brandweerpost Heist-op-den-Berg haalde het lichaam van de bewoner uit het water. Een mug-team kwam nog ter plaatse, maar kon alleen maar de dood van het slachtoffer vaststellen.

De politie startte met een onderzoek en ook het gerechtelijk labo stapte ter plaatse af. Alles wees in de richting van een spijtig ongeval.

In de omgeving van het getroffen gezin wordt aangeslagen gereageerd. “Hij leefde voor zijn tuin, maar vooral voor zijn vissen. Kois. Hij ging die vissen zelfs in het buitenland zoeken. Dan komt hij aan zijn vijver om het leven. Vreselijk. Er zijn geen woorden voor”, zegt een buurtbewoner en kennis van het slachtoffer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio