‘Drunk’ van Thomas Vinterberg opent 47ste editie van Film Fest Gent

‘Drunk’ van Thomas Vinterberg opent 47ste editie van Film Fest Gent

Thomas Vinterberg (centraal) Foto: Photo News

Gent -

De Deense donkere komedie ‘Drunk’ van regisseur Thomas Vinterberg zal de 47ste editie van Film Fest Gent (13-24 oktober) openen. Dat meldt de organisatie van het filmfestival. De openingsfilm betekent het startschot voor een sobere, coronaproof editie van het filmfestival, dat vrijdag het volledige programma uit de doeken zal doen.

De film gaat over vier mannen die zich aan een experiment wagen en te diep in het glas kijken. De Deense regisseur Thomas Vinterberg oogste met de film al lof op het filmfestival van Cannes en heeft een succesvolle wereldpremière achter de rug in Toronto.

“Het feit dat er überhaupt een openingsfilm is in deze vreemde tijden is voor ons een soort van historische gebeurtenis”, zegt programmadirecteur Wim De Witte. “En dat we het kunnen doen met Vinterbergs nieuwe film zal er zonder twijfel nog een extra memorable laag bovenop leggen.”

Film Fest Gent stelt vrijdag haar programma voor, maar sowieso zal de editie dit jaar doorgaan zonder extravagante recepties en volgestouwde rode lopers. De organisatie wil alle veiligheidsvoorschriften naleven en ambieert een “hybride vorm”. Daarbij streven ze naar zoveel mogelijk fysieke vertoningen naast een online aanbod.

Corrigeer

MEER NIEUWS