Aalstenaar vervolgd voor aanranding 12-jarig dochtertje van bevriend koppel: “Mijn Facebook moet gehackt zijn”

Aalstenaar vervolgd voor aanranding 12-jarig dochtertje van bevriend koppel: “Mijn Facebook moet gehackt zijn”

Foto: Shutterstock

Brussel -

Een dertiger uit Aalst moest zich donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij een twaalfjarig meisje zou hebben aangerand. Het parket Halle-Vilvoorde eiste een gevangenisstraf van vijftien maanden, maar de man ontkende de feiten met klem.

De Aalstenaar was in 2016 bevriend geraakt met een koppel uit Galmaarden en kwam er geregeld over de vloer. Op die manier leerde hij ook hun twaalfjarige dochter kennen, maar al snel kreeg de moeder van het meisje argwaan toen ze zag hoe de Aalstenaar met haar dochter omging. Zo legde hij meermaals zijn hoofd op haar schouder en raakte haar ongepast aan. Toen de vrouw daarop de Facebookgeschiedenis van het meisje nakeek, trof ze daar verschillende seksueel getinte berichten aan die de dertiger had verstuurd.

Volgens het parket waren er geen aanwijzingen dat de Aalstenaar de handelingen die hij daarin beschreef, ook had uitgevoerd. Minstens had het meisje daarover nooit iets verklaard. Wel had ze in haar verhoor gezegd dat de dertiger haar thuis had proberen te kussen en betasten.

Het parket eiste een gevangenisstraf van vijftien maanden maar de verdachte zelf vroeg de vrijspraak. De man ontkende zowel de aanranding als de seksueel getinte berichten. “Die andere berichten zijn niet van mij”, klonk het. “Mijn Facebook moet gehackt zijn.”

Het vonnis valt op 22 oktober.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio