Lewis Hamilton kan in Sochi geschiedenis schrijven: “De records van Michael Schumacher evenaren lijkt onwezenlijk”

Lewis Hamilton kan in Sochi geschiedenis schrijven: “De records van Michael Schumacher evenaren lijkt onwezenlijk”

Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team

Lewis Hamilton laat weten dat hij moeilijk kan geloven dat hij binnenkort het record van 91 F1-zeges van Michael Schumacher kan evenaren.

In theorie kan Lewis Hamilton in Sochi zijn 91ste overwinning in de Formule 1 behalen, daarmee komt hij op gelijke hoogte met het record van Michael Schumacher.

In 2017 brak hij al het record van meeste poleposities, dat toen met achtenzestig stuks ook op de naam van Schumacher stond, de teller van Hamilton staat ondertussen al op vijfennegentig.

Als hij dit jaar voor de zevende keer de wereldtitel kan veroveren, komt hij ook daar op gelijke hoogte met Schumacher. Soms heeft de Brit het moeilijk om te geloven dat hij die records van de ‘Rekordmeister’ kan breken.

"Het lijkt gewoon niet echt," zei Hamilton na zijn overwinning vorig weekend in Mugello. "Het is natuurlijk een voorrecht om in deze positie te zijn en zo'n geweldig team en geweldige wagen te hebben om ieder weekend zo te kunnen presteren."

"Maar ik voel me voor altijd dankbaar voor de mensen die hard blijven werken. Ik ben slechts een schakel in de ketting, maar het is niet gemakkelijk om de overwinning te behalen als je een geweldige rijder zoals Valtteri naast je hebt, die je tot het uiterste drijft en dat ieder weekend opnieuw."

“We geloven heel erg in karma”

Als alles goed gaat kan er in Sochi gevierd worden, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff wil ook niet te vroeg victorie kraaien en predikt rust. “We geloven heel erg in karma”, zei Wolff in Toscane. "Je moet dingen kunnen laten gebeuren. Wie had ooit gedacht dat iemand dat record van 91 overwinningen zou breken?”

Meer F1-nieuws:

  • - F1-collega lacht met kleding van Lewis Hamilton op de sociale media
  • - Tweevoudig F1-kampioen onder de indruk van Mick Schumacher: “Hij zal snel in de F1 racen”
  • - Voormalig F1-teambaas na corona-besmetting: “We moeten niet hysterisch doen!”
  • - Opnieuw meer grindbakken rond de F1-circuits?
  • - “Een omgekeerde startgrid zou sommige F1-piloten er belachelijk doen uitzien”
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.