12-jarig meisje gegrepen op fiets door vrachtwagen: slachtoffer overleden

© GSD

In de Bekaertstraat in Zwevegem is vrijdagmorgen een tragisch ongeval gebeurd met een schoolgaand kind. Het 12-jarige meisje werd op haar fiets gegrepen door een vrachtwagen. Vermoedelijk gebeurde het ongeval tijdens een inhaalmanoeuvre door de vrachtwagen, toen hij de fietsende meisjes voorbij stak. Het gaat in ieder geval niet om een dodehoekongeval.

Het slachtoffer is een 12 jarig meisje dat van het centrum van Zwevegem richting de Deerlijkstraat reed, samen met een vriendinnetje. De vrachtwagen reed in dezelfde richting. Aan de overkant van de straat is een school. Er werd nog geprobeerd om het kind te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Het vriendinnetje bleef ongedeerd.

De familie van het verongelukte meisje kwam ter plaatse om afscheid te nemen. Samen met de chauffeur van de truck werden ze opgevangen door de dienst Slachtofferhulp van de politie.

Tragische samenloop

Op een steenworp van de plaats van het dodelijke ongeval is er vandaag ook net een fietsevenement gestart voor een veiliger verkeer en ten voordele van Ouders van Verongelukte Kinderen. De promotor van Tournée Flandrienne, een initiatief dat bedrijfsleiders op de fiets wil krijgen, en de woordvoerder van de Fietsersbond kwamen meteen naar de Bekaertstraat toen ze het nieuws vernamen.

“Het is bijzonder pijnlijk dat dit anno 2020 nog kan gebeuren”, zegt Wies Callens van de Fietsersbond. “Al jaren pleiten we om zwaar verkeer te vermijden in schoolomgevingen bij het begin en einde van de lessen. Het is pijnlijk om vast te stellen dat we anno 2020 nog altijd in een planningsfase zitten en er nog altijd conflictsituaties zijn. Niet enkel de schoolomgeving moet worden aangepakt, er moet worden geïnvesteerd om de kinderen op de hele route van thuis naar school veilig te laten fietsen.”

Aan Transfo Zwevegem, waar Tournée Flandrienne rond 13.30 uur van start gaat, zal eerst een eerbetoon worden gehouden voor het 12-jarig meisje dat vandaag is verongelukt.

 

 ©  GSD

 (gsd)

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio